Gamtos tyrimų centro Genetikos laboratorijoje – naujausi tyrimai

Gamtos tyrimų centro Genetikos laboratorijoje atlikti naujausi tyrimai, kurie publikuojami naujausiame mokslininkų dr. I. Vepštaitės-Monstavičės, dr. B. Ravoitytės, dr. J. Būdienės, A. Valio, dr. J. Lukšos ir prof. dr. E. Servienės straipsnyje „Essential Oils of Mentha arvensis and Cinnamomum cassia Exhibit Distinct Antibacterial Activity at Different Temperatures In Vitro and on Chicken Skin“.

Štai kas apžvelgiama naujausiame straipsnyje: bakterinis mėsos užterštumas yra pasaulinė problema, ypač dėl Salmonella bakterijų sukeliamos salmoneliozės. Cheminiai antibakteriniai junginiai, naudojami šviežiai mėsai apsaugoti, gali turėti neigiamą poveikį žmonių sveikatai. Gamtos tyrimų centro mokslininkai ištyrė natūralių mėtos (Mentha arvensis) ir cinamono (Cinnamomum cassia) eterinių aliejų (EA) pritaikymo potencialą prieš maisto patogeną Salmonella enterica in vitro ir ant vištienos odos. Mėtų ir cinamono EA sudėtys nustatytos, naudojant dujų chromatografiją ir masių spektrometriją (GC-MS), ir ištirtas jų antibakterinis aktyvumas, garuojant ar tiesiogiai sąveikaujant su bakterijomis. Cinamono ir mėtos EA panaudojimas Salmonella bakterijoms slopinti išplečia galimybes sukurti aplinkai ir vartotojui draugiškesnę mėsos ir jos produktų antimikrobinę apsaugą.

Nuoroda į straipsnį:

https://www.mdpi.com/2304-8158/12/21/3938?fbclid=IwAR3MYWpokw3SuSGTB5_NnaHWfc3wGD3dJAf9TvI6HjllY9ELlLHfex3QUGY

×