Dr. I. Vepštaitė-Monstavičė ir dr. R. Stanevičienė dalyvavo 28-ojoje tarptautinėje konferencijoje „Food Micro 2024“

2024 m. liepos 8–11 d. Genetikos laboratorijos darbuotojos dr. Iglė Vepštaitė-Monstavičė ir dr. Ramunė Stanevičienė Burgose (Ispanija) dalyvavo 28-ojoje tarptautinėje konferencijoje „Food Micro 2024“, organizuotoje Tarptautinio maisto mikrobiologijos ir higienos komiteto.
Konferencijos metu daugiausia pristatyti pranešimai, susiję su įvairiausiais mikrobiotos tyrimais, maisto produktų mikrobiologine sauga, mikroplastiko ir mikrobiomo sąveikomis, mikologija bei naujausiais maisto saugos ir tyrimų metodais.
Konferencijoje buvo pristatyti du stendiniai pranešimai:
„Unveiling the epiphytic microorganisms of rosehip and rowanberry and their volatile organic compounds profiles“ (Iglė Vepštaitė-Monstavičė, Juliana Lukša, Violeta Apšegaitė, Raimondas Mozūraitis, Robertas Lisicinas, Ramunė Stanevičienė, Saulius Serva, Elena Servienė);
„Inactivation of bacteria and fungi using bioactive nanoparticles“ (Ramunė Stanevičienė, Iglė Vepštaitė-Monstavičė, Evelina Lazickytė, Jolanta Sereikaitė, Elena Servienė).
×