Dygsta grybai, auga ir diskusijos: marinavimas – išniekinimas, o kategorijos – nesąmonė? Jei grybavimas būtų sporto šaka, lietuviai be abejonės pretenduotų į aukso medalius. Šiemet kaip niekad dygstant baravykams, Lietuvą apėmė grybavimo karštinė. Pilni krepšiai grybų, istorijos apie vienoje vietoje rastus šimtus baravykų, stebuklingos grybų augimo vietos – regis, tema neišsemiama. Tiesa, net ir besididžiuodami grybavimo tradicijomis, kasmet vis tiek klausiame: kur daugiau grybų? Kodėl tiek daug sukirmijusių? Ar grybus saugu pirkti turguje? Ginčijamės, kurie skaniausi, kaip geriausia juos ruošti. LRT laidoje „Vartotojų kontrolė“ – viskas apie grybus. Paklausykite Gamtos tyrimų centro mikologų dr. Jurgos Motiejūnaitės ir dr. Jono Kasparavičiaus interviu

×